نحوه بروز رسانی پایتون

پایتون هر 12 ماه یک بار یک بهروزرسانی بزرگ دریافت میکند، بهروزرسانیهای رفع اشکال و باگ های امنیتی هر چند ماه یکبار منتشر میشوند. جدیدترین نسخه پایتون – Python 3.9 ویژگی هایی مانند Union Operators در dict، تابع Flexible و Type Hinting Generics را معرفی می کند. بروز رسانی پایتون می تواند گیج کننده باشد. صرف نظر از اینکه کدام سیستم عامل را اجرا می کنید.
برای آپدیت python معمولا سوالاتی به وجود می آید:
- آیا ابتدا نسخه قدیمی را حذف می کنید؟
- یا می توانید بسته را مستقیماً به روز کنید؟
در اینجا یک آموزش آسان در مورد نحوه آپدیت کردن پایتون ارائه کرده ایم که با استفاده از آن می توانید فعالیت بروز رسانی را انجام دهید.
نحوه بروز رسانی پایتون در لینوکس، مک یا ویندوز
امکان نصب دو نسخه اصلی پایتون، مثلا پایتون 2.x و پایتون 3.x روی یک کامپیوتر و استفاده از هر دو وجود دارد. اگر می خواهید از Python 2.x به 3.x بروید، لازم نیست نسخه قبلی را حذف نصب کنید، مگر اینکه دیگر نخواهید از آن استفاده کنید.
علاوه بر این، Python 3 اکنون با لانچر “py.exe” که به طور پیش فرض یکپارچه شده است ارائه می شود. لانچر از دو طریق به کاربران کمک می کند:
1.کاربران می توانند پایتون را از هر پوسته ای با استفاده از دستور “py” اجرا کنند. تایپ کردن “python” دیگر مورد نیاز نیست.
2.به شما امکان می دهد از دو نسخه مختلف پایتون 3 به طور همزمان استفاده کنید. میتوانید مشخص کنید که از کدام نسخه از پایتون برای اجرای کد با سوئیچهای ساده در دستورات (مانند py -3.6) استفاده کنید.
به عبارت دیگر، هر بار که می خواهید از نسخه دیگری از پایتون استفاده کنید، نیازی به تغییر متغیر PATH نخواهید داشت.
اما راهانداز فقط روی نسخه ویندوز پایتون 3 نصب میشود. بهروزرسانی پایتون در رایانههای دارای لینوکس یا macOS میتواند پیچیدهتر باشد.
توجه: اگر هنوز پایتون را روی رایانه خود نصب نکرده اید، نمی توانید بروز رسانی پایتون را انجام دهید. اگر در نصب پایتون روی رایانه خود مشکل دارید، خواندن راهنمای نصب پایتون می تواند به شما کمک کند.
بروز رسانی پایتون در لینوکس
قبل از اجرای هر دستوری، میتوانید با بررسی اینکه آیا نصب لینوکس با آخرین نسخه پایتون نصب شده است یا خیر، در تلاش خود صرفهجویی کنید. برای بررسی اینکه دستگاه شما چه نسخه ای از پایتون 3 دارد، ترمینال را با فشار دادن Ctrl+Alt +T باز کنید و دستور زیر را تایپ کنید:
python3 –version
یا به طور متناوب:
python3 -V
اگر می بینید که دستگاه شما پایتون 3.9 ندارد، باید دستورات زیر را اجرا کنید:
sudo apt update
sudo apt install software-properties-common
این دستورات بسته های پایتون مورد نیاز برای نصب جدیدترین نسخه پایتون را نصب می کند. اکنون می توانید آخرین نسخه پایتون را به دو روش نصب کنید: با استفاده از Apt و استفاده از کد منبع. استفاده از Apt برای بروز رسانی پایتون سریعتر و راحت تر است. در اینجا نحوه انجام آن آمده است:
بروز رسانی پایتون با استفاده از Apt-Get
استفاده از مدیر بسته Apt ساده ترین روش برای نصب به روزرسانی پایتون 3.9 در لینوکس است. ابتدا باید deadsnakes PPA را با اجرای دستور زیر در دستگاه خود پیکربندی کنید:
sudo add-apt-repository ppa:deadsnakes/ppa
اکنون می توانید کش apt را به روز کنید و بسته Python 3.9 را نصب کنید:
sudo apt update
sudo apt install python3.9
بروز رسانی پایتون نصب خواهد شد. با این حال، به طور پیش فرض، پایتون به نسخه نصب شده قبلی پایتون 3 اشاره می کند. پس از اتمام نصب، باید پایتون 3 را بروز رسانی کنید تا به پایتون 3.9 ارتقا پیدا کند. برای پیکربندی پایتون 3 این دستور را وارد کنید:
sudo update-alternatives –config python3
لیستی از گزینه ها ظاهر می شود و از شما خواسته می شود که پایتون 3 به کدام نسخه از پایتون ارتقا یابد. اعلان باید به شکل زیر باشد:
+++
تنها کاری که باید انجام دهید این است که شماره انتخاب مناسب را تایپ کنید و پایتون را به جدیدترین نسخه در دستگاه لینوکس خود به روز خواهید کرد. برای تایید نسخه پایتون مورد استفاده، می توانید اجرا کنید:
python3 –V
همچنین شما می توانید آموزش نصب گیت در اوبونتو را در این مطلب مشاهده کنید.
بروز رسانی پایتون در مک
بروز رسانی پایتون در یک دستگاه با سیستم عامل macOS بسیار ساده تر از بروز رسانی آن در یک سیستم لینوکس است. یک مک می تواند بیش از یک نسخه از پایتون را نصب کرده باشد. بنابراین، می توانید پایتون را با مراجعه به https://www.python.org/downloads/mac-osx/، دانلود و بروز رسانی را انجام دهید. اگر Homebrew را روی مک خود نصب کرده اید، می توانید دستور زیر را در ترمینال اجرا کنید:
brew install python
پس از تکمیل فرآیند، رایانه شما آخرین نسخه پایتون 3 را خواهد داشت. میتوانید با اجرای دستور پایین، این موضوع را بررسی کنید:
python3 –version
اگر می خواهید pip را ارتقا دهید و یک کتابخانه جدید به آن اضافه کنید، می توانید دستور زیر را وارد کنید:
pip3 install
به روز رسانی پایتون در ویندوز
به روز رسانی به نسخه جدید پایتون در رایانه ای که ویندوز دارد آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به صفحه دانلودهای پایتون بروید و آخرین نسخه را دانلود کنید. اگر به فایل جدیدی از پایتون (3.x.a به 3.x.b) بهروزرسانی میکنید، وقتی نصبکننده را اجرا میکنید، پیام «Upgrade Now» نمایش داده می شود.
با کلیک بر روی دکمه، نسخه موجود پایتون با نسخه جدید جایگزین می شود. نسخه قدیمی از رایانه شما حذف خواهد شد. پس از راه اندازی مجدد کامپیوتر، پچ جدید روی دستگاه شما نصب می شود. در مقابل، اگر پایتون را به یک نسخه کوچک جدید (3.x به 3.y) بهروزرسانی میکنید، به جای اعلان «اکنون ارتقا دهید» در نصبکننده، اعلان «Install Now» را مشاهده خواهید کرد. با کلیک بر روی دکمه، نسخه جدید پایتون نصب می شود. با این حال، نسخه قدیمی حذف نخواهد شد.
رایانه شما می تواند بیش از یک نسخه پایتون نصب داشته باشد. لانچر py بدون توجه به نسخه پایتونی که استفاده می کنید به طور خودکار نصب می شود. به شما امکان می دهد نسخه پایتون مورد نظر خود را انتخاب کنید. اجرای یک برنامه با یک نسخه خاص به سادگی استفاده از دستور “py” و وارد کردن نسخه ای است که می خواهید استفاده کنید، مانند:
py -3.8
یا
py -3.9
فرض کنید پروژه های زیادی روی دستگاه شما وجود دارد که از نسخه قبلی پایتون استفاده می کنند و شما از همه آنها در یک محیط مجازی استفاده می کنید. در این صورت، می توانید پایتون را فقط در آن محیط با استفاده از دستور زیر به روز کنید:
python -m venv –upgrade
نتیجه
هر نسخه از پایتون، از جمله جدیدترین نسخه، محدودیت هایی دارد. با این حال، بروز رسانی به آخرین نسخه پایتون به شما امکان می دهد از تمام ویژگی های جدید استفاده کنید. علاوه بر این، نسخه های به روز شده با رفع اشکال و اقدامات امنیتی بهبود یافته نیز همراه هستند. با استفاده از این راهنما، شما باید بتوانید در عرض چند دقیقه به جدیدترین نسخه پایتون دست پیدا کنید. اگر به تازگی قصد یادگیری پایتون را گرفته اید، می توانید آموزش جامع پایتون سایت امیر رسولی را مشاهده کنید.
درباره مدیریت
من عاشق برنامه نویسی و تکنولوژی هستم و 10 سال در این زمینه مشغول به فعالیت هستم و پروژه های مختلفی رو در زمینه های سایت و شبکه های کامپیوتری و امنیت اطلاعات انجام دادم و در حال حاضر مدیر و موسس شرکت انفورماتیک طراحی پایا آنوش هستم که در زمینه ی طراحی سایت و سیستم های هوشمند و برقراری امنیت اطلاعات سیستم های کامپیوتری و همچنین آموزش فعالیت دارد و میخواهم هر آنچه که در طی این 10 سال یاد گرفتم و تجربه کردم رو با شما به اشتراک بگذارم.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید