کاربرد های زبان برنامه نویسی پایتون

کاربرد های زبان برنامه نویسی پایتون را میتوان در تایپ پویا، ساختارهای داده داخلی، کتابخانههای قدرتمند، فریم ورکها، دید. این موارد برخی از دلایلی هستند که شما را برای آموزش برنامه نویسی پایتون و توسعه سریع هر نوع برنامهای ترغیب میکند. در این مقاله، برخی از کاربرد پایتون در حوزه های مختلف تکنولوژی را بررسی کنیم.
مقدمهای بر زبان برنامه نویسی پایتون
آموزش زبان برنامه نویسی پایتون فرصتی مناسب برای یادگیری زبانی ساده و رایگان است. ویژگی اصلی آن این است که سطح بالایی دارد، و به صورت پویا تایپ و تفسیر می شود. این امر کاربرد زبان برنامه نویسی پایتون در دیباگ کردن را آسان می کند و توسعه سریع نمونه های اولیه برنامه را باعث میشود. پایتون در سال 1989 توسط Guido Van Rossum توسعه یافت.
به دلیل ماهیت همه منظوره پایتون شناخته شده است که باعث می شود تقریباً کاربرد پایتون در همه حوزه های توسعه نرم افزار قابل مشاهده باشد. پایتون در هر زمینهای حضور خود را نشان می دهد. این زبان برنامه نویسی سریع ترین رشد را دارد و کاربرد زبان برنامه نویسی پایتون می تواند هر برنامهای را توسعه دهد پس شرکت در دوره آموزش زبان برنامه نویسی پایتون میتواند بسیار مفید باشد. با توجه به این موضوع، بیایید مستقیماً به کاربرد پایتون در حوزه های مختلف تکنولوژی بپردازیم.
اصلی ترین کاربرد پایتون
از آنجایی که زبان پایتون یک ابزار فوق العاده برای هوش مصنوعی، توسعه وب و علم داده است. پس میتوان گفت که زبان پایتون میتواند اصلی ترین کاربردش در صنعت های مختلف باشد. اما پایتون کاربردش به همینجا منتهی نمیشود و پایتون دارای کاربرد های بسیار زیادی است. در ادامه به 10 مورد از کاربرد های زبان برنامه نویسی پایتون میپردازیم.
کاربردهای مختلف پایتون
پایتون از سیستم عامل های چند پلتفرمی پشتیبانی می کند که ساخت برنامه های کاربردی با آن را راحت تر می کند. برخی از برنامه های شناخته شده جهانی مانند YouTube، BitTorrent، DropBox و …. از کاربرد پایتون در طراحی و کدنویسی خود بهره بردهاند. برای آموزش زبان برنامه نویسی پایتون، شما میتوانید در دوره جامع آموزش پایتون شرکت کرده و به جمع برنامه نویسان پایتون بپیوندید.
1- توسعه وب
پایتون را می توان برای ساخت و توسعه سیستمهای تحت وب با سرعت بالا استفاده کرد. چرا که پایتون دارای چارچوب هایی است که برای ایجاد این سیستمها بسیار مناسب و کاربردی هستند. منطق پشتیبان مشترکی در ساخت این چارچوبها و تعدادی کتابخانه وجود دارد که میتوانند به یکپارچهسازی پروتکلهایی مانند HTTPS، FTP، SSL و … و حتی در پردازش JSON، XML، E-Mail و موارد دیگر کمک کنند.
جنگو، فلاسک و پیرامید برخی از شناخته شده ترین فریم ورکها هستند. حال چرا باید از فریم ورکها استفاده کنیم؟ زیرا که فرم ورکها امنیت، مقیاسپذیری و راحتی را ارائه میدهند که کابرد زبان برنامه نویسی پایتون را بسیار کاربردی و دلنشین تر میکند و میتواند برای شما در توسعه وب بسیار مفید فایده باشد.
2- توسعه بازیهای رایانهای
پایتون همچنین در توسعه بازیهای تعاملی نیز استفاده بسیاری دارد. کتابخانه هایی مانند PySoy که یک موتور بازی سه بعدی هست پایتون 3 را پشتیبانی می کند، و همچنین PyGame که کتابخانه ای برای توسعه بازی فراهم می کند نشان دهند. کاربرد پایتون در توسعه بازیهای رایانهای بسیار بالاست. بازی هایی مانند Civilization-IV، Disney’s Toontown Online، Vega Strike و … با استفاده از پایتون ساخته شدهاند.
3- یادگیری ماشین و هوش مصنوعی
کاربرد زبان برنامه نویسی پایتون یادگیری ماشین و هوش مصنوعی بحثهای داغ و بروز هستند که طرفدارانی بسیار دارند؛ زیرا که امیدوارکنندهترین مشاغل را برای آینده به ارمغان میآورند. ما کامپیوتر را بر اساس تجربیات گذشته از طریق دادههای ذخیره شده یاد میگیریم یا بهتر است بگوییم الگوریتمهایی ایجاد می کنیم که باعث می شود کامپیوتر به تنهایی یاد بگیرد. زبان برنامه نویسی که اکثراً همه انتخاب میکنند پایتون است. زیرا کاربرد پایتون در حوزه های مختلف تکنولوژی بسیار است و این زبان دارای کتابخانههای بزرگ و فراوانی مانند Pandas، Scikit-Learn، NumPy که میتواند در زمینههای مختلفی کاربرد داشته و شما را یاری دهد. کافیست تنها الگوریتم را یاد بگیرید، از کتابخانه استفاده کنید و راه حل خود را برای مشکل بدست خواهید آورد. به همین سادگی است.
4- علم داده و تجسم داده ها
با توجه به اینکه Python اکنون در علم داده و برنامههای کاربردی مرتبط استفاده می شود، کاربرد پایتون و محبوبیت روزافزون آن در بین توسعه دهندگان طبیعی است. کاربردهای رایج پایتون به قدری مرتبط است که اکنون به منبع مهمی برای کسانی تبدیل شده است که به دنبال شروع حرفه ای در علم داده هستند. داشتن درک خوب از پایتون به شما این امکان را می دهد تا مهارت های تحلیلی خود را تقویت کنید.
دادهها پول هستند ، اگر بدانید چگونه اطلاعات مرتبطی را استخراج کنید؛ که به شما کمک کند ریسکهای حساب شده و افزایش سود را داشته باشید. شما دادههایی را که دارید مطالعه می کنید، عملیات را انجام می دهید و اطلاعات مورد نیاز را استخراج می کنید. کتابخانه هایی مانند Pandas، NumPy به شما در استخراج اطلاعات کمک می کنند.
حتی میتوانید کتابخانههای دادهای مانند Matplotlib، Seaborn را که در ترسیم نمودارها و موارد دیگر مفید هستند، استفاده کنید. این چیزی است که پایتون برای تبدیل شدن به یک دانشمند داده به شما پیشنهاد می دهد.
5- رابط کاربری-گرافیکی دسکتاپ
ما از پایتون برای برنامه نویسی برنامه های دسکتاپ استفاده می کنیم. پایتون کتابخانه Tkinter را فراهم کرده است که می تواند برای توسعه رابط های کاربر استفاده کنید. همچنین ابزارهای مفید دیگری مانند wxWidgets، Kivy، PYQT وجود دارد که می توان از آنها برای ایجاد برنامه های کاربردی در چندین پلت فرم استفاده کرد.
می توانید برای کاربرد زبان برنامه نویسی پایتون با ایجاد برنامههای کاربردی ساده مانند ماشین حساب، برنامه های To-Do شروع کنید و برنامههای بسیار پیچیدهتری را رفته رفته بسازید.
6- برنامه های اسکراپینگ وب
زمانی که میخواهد حجم زیادی از دادهها را از وبسایتها بیرون بکشد، پایتون ناجی بزرگی است که میتواند در فرآیندهای مختلف مانند مقایسه قیمت، فهرستهای شغلی، تحقیق و توسعه و موارد دیگر مفید باشد. پایتون دارای BeautifulSoup است که ما از آن برای استخراج چنین داده هایی استفاده می کنیم.
– برنامه های کاربردی تجاری
پایتون برنامههای کاربردی تجاری متفاوتی در حوزههای مختلفی مانند تجارت الکترونیک، ERP و بسیاری دیگر را پوشش می دهند. افراد به برنامه هایی نیاز دارند که مقیاس پذیر، توسعه پذیر و به راحتی قابل خواندن باشند و پایتون همه این ویژگی ها را در اختیار ما قرار می دهد. پلتفرم هایی مانند Tryton برای توسعه چنین برنامه های تجاری در دسترس است.
– برنامه های صوتی و تصویری
ما از Python برای توسعه برنامههایی استفاده میکنیم که میتوانند مولتی پلیر بوده و همچنین رسانههای خروجی را تولید کنند. برنامههای صوتی و تصویری مانند TimPlayer، Cplay با استفاده از کتابخانه های پایتون توسعه یافته اند. آنها ثبات و عملکرد بهتری را در مقایسه با سایر پخش کننده های رسانه ارائه می دهند.
9- برنامه های کاربردی طراحی به کمک رایانه
طراحی به کمک رایانه بسیار چالش برانگیز است؛ زیرا که باید به بسیاری از مسائل و جزئیات در ساخت این نرمافزارها رسیدگی شود. اشیاء و نمایش آنها و توابع نوک کوه یخی هستند که قسمت اعظم آن در زیر آب است و دیده نمیشود. وقتی صحبت از چیزی شبیه طراحی به کمک رایانه می شود؛ پایتون این را نیز ساده می کند و شناخته شده ترین برنامه برای آن که Fandango را معرفی میکند.
10- برنامههای کاربردی تعبیه شده
پایتون بر اساس زبان C ساخته شده است. این به این معنی است که از کاربرد پایتون برای ایجاد نرمافزارهای که بر اساس زبان C نیز تعبیه شدهاند، استفاده کرد. این موضوع به ما کمک میکند تا برنامههایی سطح بالا را روی دستگاههایی کوچکتر که میتوانند پایتون را محاسبه کنند، قرار دهیم.
شناخته شده ترین برنامه تعبیه شده می تواند Raspberry Pi باشد که از پایتون برای محاسبات خود استفاده می کند. ما همچنین می توانیم از آن به عنوان یک کامپیوتر یا مانند یک برد جاسازی شده ساده برای انجام محاسبات سطح بالا استفاده کنیم.
ما از پایتون در برنامههای مختلف استفاده می کنیم. مهم نیست در چه زمینهای فعالیت میکنید، پایتون برای شما مفید و کاربردی خواهد بود. بنابراین امیدوارم برنامههای پایتون و آنچه پایتون را از هر زبان برنامه نویسی متمایز می کند را درک کرده باشید.
درباره مدیریت
من عاشق برنامه نویسی و تکنولوژی هستم و 10 سال در این زمینه مشغول به فعالیت هستم و پروژه های مختلفی رو در زمینه های سایت و شبکه های کامپیوتری و امنیت اطلاعات انجام دادم و در حال حاضر مدیر و موسس شرکت انفورماتیک طراحی پایا آنوش هستم که در زمینه ی طراحی سایت و سیستم های هوشمند و برقراری امنیت اطلاعات سیستم های کامپیوتری و همچنین آموزش فعالیت دارد و میخواهم هر آنچه که در طی این 10 سال یاد گرفتم و تجربه کردم رو با شما به اشتراک بگذارم.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید