مقایسه وب سایت داینامیک با وب سایت استاتیک
مقایسه وب سایت استاتیک با سایت داینامیک کار چندان سختی نیست. وب سایت ها اشکال و اندازه های مختلفی دارند، اما یکی از راه هایی که می توانند متفاوت باشند، ثابت یا پویا بودن آنهاست. این تفاوت زمانی که فقط به یک وب سایت در مرورگر خود نگاه می کنید واضح نیست، اما می تواند به شدت بر عملکرد سایت شما تاثیر بگذارد، از جمله اینکه چقدر نگهداری از آن آسان است.
هنگامی که صحبت از ایجاد یک وب سایت می شود، باید بدانید کدامیک از وب سایت های داینامیک یا وب سایت های استاتیک برای شما مناسب تر است؟ و به طور خاص برای عملکرد سایت شما ممکن است بر نحوه انتخاب شما برای ساخت آن تاثیر بگذارد. اکثر وب سایت ها را می توان به عنوان ایستا، پویا یا داینامیک تعریف کرد.
یک وب سایت استاتیک، وب سایتی با محتوای پایدار است که در آن هر کاربر دقیقاً یک نوع محتوا را مشاهده می کند. از سوی دیگر، یک وبسایت داینامیک، سایتی است که در آن محتوا بهطور مستقیم کشیده میشود و اجازه میدهد محتوای آن بر اساس نوع کاربر تغییر کند.
برای کمک به شما در درک مزایا و معایب، در این مقاله، شما را راهنمایی خواهیم کرد.
- وب سایت استاتیک چیست؟
- وب سایت پویا چیست؟
- مزایای وب سایت های پویا نسبت به استاتیک چیست؟
- آیا یک وب سایت استاتیک برای من بهتر است یا پویا؟
- مقایسه سایت داینامیک با سایت استاتیک؟
وب سایت استاتیک چیست؟
یک وب سایت استاتیک از یک سری فایل HTML تشکیل شده است که هر کدام نمایانگر یک صفحه فیزیکی از یک وب سایت است. در سایت های استاتیک، هر صفحه یک فایل HTML جداگانه است. هنگامی که از صفحه اصلی بازدید می کنید، فقط فایل صفحه اصلی را مشاهده می کنید. در اصل، طراحی این وب سایت ها با زبان های برنامه نویسی فرانت اند انجام می شود و در صورتی که می خواهید طراحی سایت را شروع کنید، بهتر است تا این روش و آموزش فرانت اند را مشاهده کنید.
حتی اگر دو صفحه حاوی تکه ای از محتوای یکسان مانند پاورقی باشند، پاورقی ها به عنوان دو نسخه مجزا وجود دارند. بنابراین، اگر می خواهید فوتر را به روز کنید، باید این کار را در هر صفحه انجام دهید. وب سایت های ایستا نسبتاً ساده هستند و همه وب سایت ها در سال های اولیه وب جهانی به این روش ساخته شده اند، در نتیجه می توان فهمید که این روش تقریبا قدیمی است، اما به دلیل برخی از مزایایی که صفحات استاتیک دارند، برخی از سایت ها هنوز هم به همین روش طراحی می شوند.
وب سایت پویا چیست؟
یک وب سایت پویا از فناوری های سرور (مانند PHP یا پایتون) برای ساختن یک صفحه وب پویا (داینامیک) درست زمانی که کاربر از صفحه بازدید می کند استفاده می کند. پس از تایپ یک آدرس وب خاص، سرور مجموعه ای از اطلاعات مختلف را پیدا می کند و سپس آنها در یک صفحه وب منسجم می نویسد. جالب است بدانید، برای اینکه بتوانید وب سایت های دینامیکی، که سایت های به روزی هستند را طراحی کنید باید آموزش بک اند را مشاهده کنید.
شما می توانید یک وب سایت پویا را با یک موزاییک مقایسه کنید. آن صفحه وب به صورت تکه تکه شده همان چیزی است که شما به عنوان بیننده خواهید دید. این روش ساخت صفحات وب به عنوان “در حال پرواز” در نظر گرفته می شود و دارای چندین مزیت است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
مقایسه وب سایت استاتیک با سایت داینامیک
به روز رسانی آسان تر طراحی
از آنجا که هر بخش از یک صفحه وب مجزا است، بهروزرسانی یکباره چیزی در بسیاری از صفحات بسیار سادهتر است. به عنوان مثال، اگر می خواهید تغییری در منو وب سایت خود ایجاد کنید، فقط باید آن را در یک مکان در یک وب سایت پویا تغییر دهید.
پس از تغییر فایلی که اطلاعات ناوبری را در خود دارد، در تمام صفحاتی که حاوی آن فایل هستند به روز می شود. در همین حال، اگر یک وب سایت ثابت داشتید و می خواستید ناوبری را به روز کنید، باید هر صفحه را ویرایش کنید تا تغییرات مورد نظر در صفحات مختلف اعمال شوند. این می تواند یک فرآیند خسته کننده و تکراری باشد که مستعد خطای انسانی است. البته باید بدانید که صفحات وب استاتیک سرعت بارگذاری بالایی دارند و همین موضوع نیز باعث شده برای وب سایت هایی که تعداد صفحات پایینی دارند و قصد فعالیت بر روی سئو سایت را دارند، مناسب باشد.
داده های انعطاف پذیرتر
از آنجایی که یک سایت پویا مجموعه ای از بیت های صفحه را برای ایجاد یک صفحه کامل جمع می کند، می توانید محتوا و سایر قسمت های سایت خود را در یک پایگاه داده ذخیره کنید. مزیت اصلی این است که به راحتی می توانید با روش های مختلف به محتوای خود دسترسی داشته باشید و آن را ویرایش کنید یا حتی آن را در چندین وب سایت بارگذاری کنید. اگر دو برند و سایت مجزا دارید که محتوای همپوشانی دارند، این کار بسیار عالی است.
پایگاه های داده همچنین جستجوی محتوای شما، دستهبندی آن، بارگذاری آن به روشهای پویا (مانند نمایش 5 ورودی جدید وبلاگ در مورد پمپ های حرارتی) و پشتیبانگیری از آن را آسان میکنند. همه اینها با یک سایت ثابت تقریبا غیرممکن است.
پتانسیل برای افزایش امنیت
در تئوری، هک کردن صفحات وب سایت استاتیک به طور بالقوه دشوارتر است. به این دلیل که نقاط کمتری برای حمله به آنها وجود دارد. صفحات استاتیک به پایگاه داده متصل نمی شوند یا از افزونه ها api های خارجی استفاده نمی کنند. همه اینها می توانند نقاط ورودی مشترک برای حملات باشند. در مقایسه، سایتهای پویا ذاتاً ناامن نیستند، اما مهاجمان بالقوه از نظر تئوری خطر کمتری با یک وبسایت استاتیک دارند. میزان مرتبط بودن این موضوع کاملاً به نحوه طراحی سایت خود بستگی دارد.
به عنوان مثال، یک صفحه وب یا وب سایت ایجاد شده در سازنده وب سایت مانند Wix، با مجموعه ای از اقدامات حفاظتی محافظت می شود، چه ثابت باشد و چه پویا. در صورتی که می خواهید امینت هم طراحی سایت استاتیک و هم طراحی سایت داینامیک را با امنیت بالا دنبال کنید، می توانید آموزش جامع طراحی سایت را که به صورت جامع فرانت اند و بک اند سایت در آن آموزش داده شده است را مشاهده کنید.
به روز رسانی آسان تر محتوا
وب سایت های پویا را می توان به راحتی در ترکیب با یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) استفاده کرد زیرا قسمت های مختلف صفحه همه از هم جدا هستند و به روز رسانی محتوای سایت را برای افراد غیر فنی ساده می کند. هر کسی که محتوا را پیاده سازی می کند می تواند بدون نیاز به دانستن HTML یک صفحه یا مقاله جدید ایجاد کند.
با این حال، با یک سایت ثابت، کارکنان باید HTML را بدانند یا از کسی که این کار را انجام می دهد برای ایجاد یک صفحه وب جدید برای یک سایت کمک بگیرند. بنابراین، تیم شما می تواند به سادگی روی نوشتن و ارسال محتوای منحصر به فرد تمرکز کند و سایت داینامیک مراقب قرار دادن آن محتوا در مکان مناسب در وب سایت است.
هرچه محتوای منحصر به فرد وب سایت شما بیشتر باشد، احتمال اینکه در نتایج جستجوی گوگل از رقبای خود پیشی بگیرید بیشتر است.
وب سایت استاتیک بهتر است یا داینامیک؟
این موضوع به هدف سایتی که می سازید بستگی دارد. کدنویسی و توسعه اولیه سایت های پویا ممکن است نسبت به سایت های استاتیک بیشتر طول بکشد و هزینه ساخت آنها بیشتر است. اگر بودجه ای محدود دارید، بهترین کار استفاده از سایت های استاتیک یا استفاده از سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس است. وردپرس نیز یکی از انواع سایت سازها می باشد که وب سایت های طراحی شده با استفاده از آن، داینامیک هستند و از امنیت و کیفیت بالایی بهره میبرند.
به طور کلی، سایت های ثابت یا استاتیک ممکن است به شما خدمات بهتری بدهند. در صورتی که شرایط زیر را داشته باشید:
- مدت زمان محدود برای طراحی سایت.
- سایت شما تنها دارای چند صفحه محدود باشد.
- به صورت طولانی مدت به سایت نیاز نداشته باشید.
با این حال برای بسیاری از وب سایت های امروزی که قصد فعالیت های مستمر را داشته باشند، استفاده از وب سایت های داینامیک توصیه می شود. در نظر داشته باشید که طراحی سیستم داینامیک شخصی هزینه بالایی برای شما به دنبال خواهد داشت، به همین دلیل در بسیاری از مواقع، زمانی که به یک وب سایت با اندازه کوچک تا متوسط نیاز داشته باشید، بهتر است از سایت سازهایی مانند وردپرس استفاده کنید.
درباره مدیریت
من عاشق برنامه نویسی و تکنولوژی هستم و 10 سال در این زمینه مشغول به فعالیت هستم و پروژه های مختلفی رو در زمینه های سایت و شبکه های کامپیوتری و امنیت اطلاعات انجام دادم و در حال حاضر مدیر و موسس شرکت انفورماتیک طراحی پایا آنوش هستم که در زمینه ی طراحی سایت و سیستم های هوشمند و برقراری امنیت اطلاعات سیستم های کامپیوتری و همچنین آموزش فعالیت دارد و میخواهم هر آنچه که در طی این 10 سال یاد گرفتم و تجربه کردم رو با شما به اشتراک بگذارم.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید