طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا با برنامه نویسی؟

“آیا باید وب سایت خود را از ابتدا بسازید یا از یک پلتفرم سایت ساز استفاده کنیم؟ پاسخ همیشه کوتاه و یکسان نیست. هزینه، زمان و محصول نهایی بسته به گزینه ای که انتخاب می کنید می توانند بسیار متفاوت باشند. برای کمک به شما برای یافتن راه حل. این برای کسب و کار شما مناسب است، ما عملکرد یک سایت HTML ایستا و سیستم مدیریت محتوای محبوب (CMS)، WordPress را با هم مقایسه خواهیم کرد. البته در نظر داشته باشید که در اینجا cms های اختصاصی مورد بررسی قرار نگرفته اند و بیشتر مقایسه سایت وردپرس با سایت های html یا استاتیک مورد بحث قرار دارند.
اگر ترجیح می دهید زمان و هزینه خود را برای ایجاد یک وب سایت اختصاصی با استفاده از HTML، CSS و جاوا اسکریپت صرف نکنید، می توانید وب سایت خود را با استفاده از یکی از صدها پلت فرم انتشار، سازندگان وب سایت و سیستم های مدیریت محتوا در بازار بسازید. در اصل استفاده از سایت سازها جزو سریعترین راه برای طراحی سایت می باشد.
البته از میان این پلتفرم ها، یک CMS محبوب ترین است که به شما این امکان را می دهد به راحتی طراحی سایت خود را به سبک سفارشی انجام دهید، محتوای چند رسانه ای را در پست های خود اضافه کنید، محتوا را بر اساس برچسب ها و دسته بندی ها سازماندهی کنید، کاربران را مدیریت کنید، کد بخش های مختلف را ویرایش کنید، و بسیاری از موارد دیگر. Cms ها زیاد هستند و وجه مشترک میان آنها سادگی است که باعث شده تا بدون دانش فنی نیز استفاده از آنها میسر شود. اما وردپرس بهتر است یا html ؟
تفاوت طراحی سایت وردپرس با طراحی سایت کد نویسی
برای ایجاد یک وب سایت از ابتدا، باید یک توسعه دهنده استخدام کنید. یک توسعه دهنده از HTML، CSS و گاهی اوقات جاوا اسکریپت برای ایجاد صفحات وب استفاده می کند. اگرچه این نوع طراحی سایت، زمان و هزینه بیشتری در پیش دارد..WordPress یک CMS انعطاف پذیر است که به چندین کاربر اجازه می دهد یک وب سایت ایجاد و از آن استفاده کنند. در حالی که این CMS از زبان برنامه نویسی PHP استفاده می کند، اکثر کاربران می تواند یک سایت وردپرسی را بدون کدنویسی راه اندازی کنند.
سفارشی کردن یک سایت وردپرس در مقایسه با سایت های HTML که معمولاً به یک توسعه دهنده نیاز دارند تا حتی کوچکترین تغییر را ایجاد کند ساده است. از طرف دیگر، سایت های HTML راحت تر نگهداری می شوند زیرا نیازی به سازگاری ندارند. با افزونه هایی که به یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس کمک می کند تا به درستی کار کند. اکنون که مروری کوتاه بر مقایسه وردپرس با سایت استاتیک داشتیم، اجازه دهید در مورد نحوه کار وردپرس و HTML بحث کنیم. اما قبل از شروع بحث اصلی، در صورتی که قصد شروع طراحی سایت را داشته باشید، پکیج طراحی سایت می تواند بهترین منبع آموزشی برای شما باشد.
آیا سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس از HTML استفاده می کنند؟
بله. وردپرس و سایر سیستم های مدیریت محتوا از HTML استفاده می کنند. پاسخ طولانی این است که وردپرس در اصل به زبان HTML نوشته نشده است. هسته اصلی آن و همچنین پلاگینها و تمهای وردپرس در درجه اول با PHP نوشته شدهاند. این زبان برنامهنویسی، نحوه تعامل و ارتباط یک سایت وردپرس با پایگاه داده خود را کنترل میکند. در طراحی سایت به این بخش بک اند گفته می شود که با زبان های مختلف از جمله پایتون نیز قابل اجرا است.
PHP یک زبان سمت سرور است، به این معنی که به طور کامل بر روی سروری که وب سایت را میزبانی می کند اجرا می شود. بنابراین وقتی یک بازدیدکننده، URL های صفحه وب شما را تایپ می کند، کد PHP روی سرور شما این درخواست را دریافت کرده و محتوای مربوطه را از پایگاه داده وردپرس به سمت کاربر ارسال می کند. سپس آن محتوا را به یک فایل HTML (و فایلهای CSS همراه) تبدیل کرده و آنها را برای بازدیدکنندهای که درخواست را ارسال کرده است، میفرستد.
از آنجایی که هسته وردپرس به زبان PHP نوشته شده است، توسعه دهندگان شخص ثالث نیز می توانند افزونه ها و تم هایی ایجاد کنند که روی فایل های PHP خودشان اجرا شوند. این پلاگین ها و تم ها اغلب رایگان یا نسبتا ارزان هستند تا از آنها برای شخصی سازی ظاهر و احساس وب سایت خود بدون نیاز به کدنویسی آن استفاده کنید. بنابراین با مقایسه وردپرس با سایت استاتیک می توان به این نتیجه رسید: در حالی که یک سایت وردپرس مانند یک سایت HTML ایستا برای کاربران نهایی به نظر می رسد و کار می کند، روند نحوه مرتب سازی و ارائه محتوا به آن کاربران بسیار متفاوت است.
مقایسه سرعت وردپرس با html و cms اختصاصی
مصرف کنندگان آنلاین نمی خواهند وقت خود را در انتظار بارگذاری یک وب سایت تلف کنند. در واقع، سرعت صفحه آنقدر برای تجربه کاربر مهم است که گوگل آن را به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی خود برای دسکتاپ و موبایل قرار داده. دلیل اصلی گنجاندن سرعت در الگوریتم آن این بود که دادهها نشان میداد بازدیدکنندگان زمان کمتری را در سایتهای کندتر میگذرانند. طبق یک مطالعه در سال 2021 توسط Website Builder Expert، از هر 4 بازدیدکننده 1 نفر، سایتی که سرعت بارگذاری آن بیشتر از 4 ثانیه است را رها می کند.
برای اطمینان از ارائه یک تجربه کاربری خوب و کاهش نرخ پرش در سایت خود، هنگام تصمیم گیری در مورد نحوه ساخت سایت خود، باید سرعت را در نظر بگیرید. بیایید سرعت سایت های وردپرس و HTML را در زیر مقایسه کنیم.
سرعت سایت وردپرس
نقطه ضعف سایت وردپرسی که نیاز به PHP و پایگاه داده دارد، تاثیر آن بر زمان بارگذاری است. هر بار که یک بازدیدکننده در سایت شما قرار می گیرد، سرور شما باید کد PHP را اجرا کند و اطلاعات را از پایگاه داده شما بازیابی کند تا اطلاعات صحیح را به بازدید کننده نمایش دهد. از آنجا که این به منابع سرور بیشتری نسبت به یک سایت HTML نیاز دارد، می تواند زمان بارگذاری و تاخیر را افزایش دهد.
با این حال، با انتخاب یک ارائهدهنده میزبانی سریع، خرید یک شبکه تحویل محتوا (CDN)، بهینهسازی و فشردهسازی تصاویر و انجام سایر اقدامات برای افزایش سرعت سایت وردپرس خود، میتوانید به سمت غلبه بر زمان بارگذاری ۴ ثانیهای که مشتریان انتظار دارند، کار کنید. در نظر داشته باشید که تفاوت های ساختاری نیز برای سایت های وردپرسی و سایت های html وجود دارد. زمانی که مراحل یادگیری طراحی سایت را طی کنید، می توانید به این موضوعات تسلط کافی به دست آورید.
سرعت سایت HTML
همانطور که در بالا ذکر شد، سایت های HTML برای بارگذاری نیازی به اجرای PHP یا پرس و جوهای پایگاه داده ندارند. این بدان معنی است که اگر کد آنها بهینه شود، سایت های HTML سریعتر از سایت های وردپرسی هستند.
چندین مرحله وجود دارد که می توانید برای بهینه سازی یک سایت HTML انجام دهید تا از بارگذاری سریع آن اطمینان حاصل کنید. این مراحل شامل حذف فضای خالی غیرضروری، حذف بخشهای نظرات، ذخیره منظم محتوای سایت، کاهش تعداد اسکریپتهای درون خطی، کوچکسازی و فشردهسازی تصاویر، استفاده از بارگذاری تنبل برای تصاویر و موارد دیگر است. توجه به این نکته مهم است که بسیاری از این مراحل بهترین شیوه های نگهداری وب سایت هستند که به این معنی است که به کاهش زمان بارگذاری سایت وردپرس نیز کمک می کنند.
طراحی سایت اختصاصی بهتر است یا وردپرس (از نظر کاربری)
شما می خواهید فرآیند ساخت یک وب سایت تا حد امکان آسان و سریع باشد. اما اغلب، سهولت استفاده به قیمت و انعطاف پذیری تمام می شود. هرچه کنترل بیشتری بر مدیریت و طراحی سایت خود داشته باشید، ایجاد و مدیریت آن دشوارتر خواهد بود. هر چه فرآیند آسان تر باشد، کنترل کمتری خواهید داشت.
بنابراین انتخاب یک پلتفرم تا حدی به تصمیم گیری در مورد اینکه آیا سهولت استفاده یا انعطاف پذیری برای شما مهمتر است. با در نظر گرفتن این موضوع، بیایید سهولت استفاده از یک سایت وردپرس و HTML را در زیر مقایسه کنیم.
کاربری وردپرس
با وردپرس، میتوانید مالکیت سایت خود را بدون نیاز به کدنویسی از ابتدا داشته باشید. شما به راحتی می توانید محتوا را ایجاد و مدیریت کنید، ظاهر سایت خود را تغییر دهید و تنظیمات آن را در داشبورد داخلی پیکربندی کنید و به راحتی عملکرد آن را از طریق افزونه ها گسترش دهید.
برای افزایش انعطاف پذیری پلتفرم از این راه ها، لازم است منابع بیشتری را برای مدیریت سایت خود اختصاص دهید. به روز رسانی پلاگین، تم و نرم افزار وظایف مدیریتی ضروری برای ایمن نگه داشتن سایت شما و جلوگیری از مشکلات سازگاری افزونه ها و قالب های مختلف، از جمله این موارد هستند.
فروشگاههای تجارت الکترونیک، سایتهای کسبوکار کوچک و سایر شرکتهایی که به دنبال رشد برند و پایگاه مشتریان خود هستند، ساختن با این CMS منبع باز را به دلیل سهولت استفاده از آن ترجیح میدهند، حتی اگر نیاز به مدیریت روزانه بیشتری داشته باشد. همچنین در صورتی که قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی را داشته باشید، بهترین پلتفرم ها برای ساخت فروشگاه اینترنتی می تواند تمام نیاز شما را برطرف کند.
کاربری وب سایت های اختصاصی HTML
کارهایی که در وردپرس ساده هستند، مانند افزودن و ویرایش محتوا، گسترش عملکرد سایت و تغییر ظاهر آن، هنگام ساخت یک سایت HTML بسیار دشوار تر خواهند بود. دلیلش این است که شما داشبوردی با ویژگیها و دکمهها، تمها یا افزونههای داخلی برای خودکارسازی این وظایف نخواهید داشت. شما باید HTML و CSS را خودتان بنویسید و یا برای انجام آن به یک توسعه دهنده استخدام کنید.
راه هایی برای سرعت بخشیدن به فرآیند ساخت وجود دارد. میتوانید از جعبهابزارهای منبع باز مانند BootstrapCSS استفاده کنید که با دکمههای از پیش طراحیشده، نوارهای ناوبری، فرمها، جداول و سایر مؤلفههایی که نیازی به ساختن آنها از ابتدا ندارید ارائه میشود.
اگر پیشبینی نمیکنید که نیازی به بهروزرسانی یا تغییر منظم سایت خود داشته باشید، بهتر است یک سایت HTML بسازید (یا شخصی را برای ساختن استخدام کنید). این مسیر به منابع سرور کمتری نیاز دارد که ساخت آن را آسانتر میکند. پس از انتشار، دیگر نگران بهروزرسانی نرمافزار یا افزونههای شخص ثالث برای حفظ امنیت آن نخواهید بود.
رستورانها، سالنهای ورزشی، بوتیکها و سایر مشاغل کوچکی که به دنبال ایجاد یک وب سایت آنلاین ساده هستند، می توانند از طراحی سایت اختصاصی استفاده کنند. در حالی که زمان و هزینه های اولیه مورد نیاز برای ساخت یک سایت HTML بیشتر از یک سایت وردپرسی است، مدیریت روزانه بسیار آسان تر خواهد بود.
مقایسه قیمت طراحی سایت وردپرسی با طراحی سایت اختصاصی
هزینه ساخت یک وب سایت به عوامل زیادی بستگی دارد، اما چهار عامل اصلی زمان، بودجه، دانش فنی و مهارت های طراحی شما هستند. برای مثال اگر وقت دارید اما دانش فنی ندارید، می توانید یاد بگیرید که چگونه یک سایت HTML بسازید. اگر هم زمان و هم دانش فنی ندارید، می توانید با استفاده از وردپرس یک سایت بسازید. در زیر به هزینه های ایجاد و مدیریت یک وب سایت در وردپرس و وب سایتی که از ابتدا ساخته شده است نگاه خواهیم کرد.
هزینه طراحی سایت وردپرسی
وردپرس به عنوان پلتفرم منبع باز، دانلود و استفاده رایگان را در اختیار مصرف کننده قرار داده. با این حال، برای راه اندازی سایت خود باید برای نام دامنه و هاست سفارشی هزینه کنید. همچنین ممکن است مجبور شوید هر افزونه یا تم پیشرفته ای که قصد استفاده از آن را دارید، خرید کنید.
اگرچه قالب های حرفه ای می توانند تا 600 هزار تومان هزینه داشته باشند و افزونه ها می توانند از هزینه های یک بار مصرف 50 هزار تومانی تا هزینه های سالانه 2 میلیون متغیر باشند، این گزینه های طراحی به احتمال زیاد ارزان تر از استخدام یک توسعه دهنده یا طراح وب برای سفارشی کردن ظاهر و عملکرد سایت شما هستند.
از آنجایی که ثبت دامنه، میزبانی، تم ها و افزونه ها از نظر قیمت متفاوت است، هزینه های ساخت و مدیریت یک سایت وردپرس می تواند از چند میلیون تا چند ده میلیون هزینه داشته باشد.
هزینه طراحی سایت اختصاصی
بیایید ابتدا هزینه ساخت یک سایت اختصاصی HTML را در نظر بگیریم. همکاری با یک آژانس برای ساخت و طراحی سایت شما از صفر، گران ترین گزینه خواهد بود که ده ها هزار دلار هزینه دارد. همکاری با فریلنسر ارزانتر خواهد بود، اما بسته به نرخ ساعتی و مدت پروژه، محدوده بسیار بالایی دارد. هزینه حدودی برای راه اندازی یک وب سایت اختصاصی معمولی با حدود 1 تا 10 صفحه، نزدیک به 30 میلیون می باشد.
تخمین هزینه نگهداری یک سایت HTML حتی دشوارتر از تخمین هزینه ساخت آن است زیرا کاملاً به توانایی های کدنویسی توسعه دهنده بستگی دارد. اگر هیچ مهارت برنامه نویسی ندارید، باید به یک توسعه دهنده پول بدهید تا تغییراتی در سایت شما ایجاد کند. حتی کارهای ساده ای مانند افزودن محتوای جدید یا درج تصاویر، شما را ملزم به استخدام یک توسعه دهنده برای چند ساعت می کند.
از آنجایی که میتوانید بدون استخدام یک توسعهدهنده وردپرس، محتوای جدید اضافه کنید و اکثر وظایف را انجام دهید، مدیریت یک وبسایت اختصاصی، احتمالاً در طول زمان هزینهای بسیار بیشتر از یک وبسایت وردپرسی خواهد داشت.
مقایسه سایت اختصاصی و وردپرسی برای سئو
اگر این مقدار زمان و پول را برای ایجاد یک سایت برای کسب و کار خود سرمایه گذاری می کنید، احتمالاً می خواهید مردم آن را ببینند، درست است؟ برای افزایش ترافیک سایت خود، باید در صفحه اول موتورهای جستجوی اصلی برای کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود باشید. برای هدایت آن ترافیک ارگانیک به سایتتان، باید سئوی داخلی و فنی سایت را بهینه کنید.
سئو کردن وردپرس
وردپرس به شما این امکان را می دهد که به راحتی متن جایگزین، توضیحات متا، هدر ها و URL های سفارشی خود را مستقیماً در داشبورد خود سفارشی کنید تا نیازی به ویرایش یک خط کد نداشته باشید. همچنین می توانید از بین هزاران تم واکنش گرا برای طراحی سایت سازگار با موبایل، یک مورد را انتخاب کنید. نصب و فعالسازی یک قالب واکنشگرا چند کلیک طول میکشد و نیازی نیست نگران تعریف متا تگهای viewport، تنظیم متن در واحد عرض viewport یا افزودن درخواستهای رسانه باشید.
اگر تجربه یا دانشی در زمینه سئو ندارید، می توانید مجموعه افزونه های وردپرس را دانلود یا خریداری کنید تا به شما در پروسه سئو، کمک کنند. افزونههایی مانند Yoast SEO، WP Rocket و Redirection به شما امکان میدهند بسیاری از جنبههای سئوی فنی و داخلی سایت خود را کنترل کنید.
سئوی سایت اختصاصی (HTML)
راه های مختلفی وجود دارد که می توانید یک سایت HTML را برای موتورهای جستجو بهینه کنی، فقط باید بدانید که چگونه این کار را انجام دهید. افزودن کلمات کلیدی در پستها و صفحات، پیوند دادن به صفحات داخلی و خارجی، و بهینهسازی URL، تگهای عنوان، تگهای عنوان، توضیحات متا و متن جایگزین تصویر، همگی بهترین روشهای آشنا هستند.
اما در سایت های اختصاصی، برخلاف پلتفرمهای سایت ساز، نمیتوانید از هیچ دکمهای در داشبورد یا افزونههای شخص ثالث برای کمک به شما در انجام این مراحل استفاده کنید. درعوض، شما باید زمان خود را صرف ایجاد برچسب ها و کدهای مناسب برای سایت خود کنید یا فردی را استخدام کنید که این کار را انجام دهد.
در حالی که بهینه سازی سئوی داخلی در مراحل ذکر شده نسبتا آسان است، بهینه سازی سئو فنی شما بسیار دشوارتر خواهد بود. برای مثال، افزودن منوها و صفحهبندی به سایت شما به زمان و کدنویسی نیاز دارد، در حالی که وردپرس قابلیتها و افزونههای داخلی را برای افزودن این ویژگیها ارائه میدهد. ساخت یک سایت واکنشگرا از ابتدا مستلزم تعریف متا تگهای viewport، تغییر اندازه متن و تصاویر، افزودن پرسشهای رسانهای و موارد دیگر است.
مقایسه وردپرس و سایت html برای وبلاگ نویسی
وب سایت هایی که دارای وبلاگ هستند، فرصت بیشتری برای راه یافتن به صفحات اول موتور های جستجو دارن، به همین دلیل در صورتی که قصد انجام فعالیت های سئویی را دارید، حتما باید فعالیت در این بخش را انجام دهید. بیایید نحوه وبلاگ نویسی را با HTML در مقابل وردپرس در زیر مقایسه کنیم.
وردپرس برای وبلاگ نویسی
اگرچه وردپرس به یک CMS چند منظوره تبدیل شده است، اما در ابتدا به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی ساخته شد. بنابراین، دارای بسیاری از قابلیت های داخلی است که به شما کمک می کند تا به راحتی محتوای وبلاگ ایجاد کنید.
با استفاده از ویرایشگر گوتنبرگ، می توانید عناصر را روی صفحه بکشید و رها کنید تا تعداد نامحدودی از پست ها و صفحات وبلاگ چندرسانه ای ایجاد کنید. هنگامی که مقاله شما آماده شد، می توانید در صورت نیاز این پست ها و صفحات را برنامه ریزی، منتشر، به روز رسانی و حذف کنید. همچنین میتوانید نظرات را تعدیل کنید، نقشها و مجوزهای کاربر را اختصاص دهید، محتوای خود را عمومی یا خصوصی کنید و پستها و صفحات را با رمز عبور ایمن کنید.
بهترین قسمت؟ شما می توانید تمام این کارها را بدون نیاز به دسترسی یا ویرایش کد منبع خود به درستی در داشبورد خود انجام دهید. اگر کاربر پیشرفتهتری با مهارتهای کدنویسی هستید، میتوانید کدی را به فایلهای خود اضافه کنید تا به صفحات دستهبندی یا تکی استایل دهید، فهرستی از پستهای اخیر را در نوار کناری آنها نمایش دهید و عملکرد سایت را به روشهای دیگری توسعه دهید.
وبلاگ نویسی با سایت HTML
با استفاده از HTML و CSS، میتوانید پستهای وبلاگ پیچیدهتری را نسبت به وردپرس ایجاد کنید. میتوانید تصاویر را وارد کنید، هدرها را قالببندی کنید، نقاط گلوله اضافه کنید، جدول ایجاد کنید، پستها را در نوار کناری خود نمایش دهید، و هر چیز دیگری که فکرش را بکنید. فقط باید کد را بنویسید تا این اتفاق بیفتد.
همانطور که می توانید تصور کنید، این زمان می برد. به عنوان مثال، فرض کنید می خواهید متنی را در قالب لیست ساده نمایش دهید. در وردپرس، می توانید به سادگی بلوک لیست را در صفحه بکشید و رها کنید. در یک سایت HTML، باید کد برای این امر کد نویسی کنید.
در حالی که اگر یک سایت HTML ایجاد کنید، کنترل کاملی بر ساختار و طراحی محتوای خود خواهید داشت، برای اعمال این کنترل به زمان و دانش عمیق HTML، CSS و جاوا اسکریپت نیاز دارید. از آنجایی که اکثر کاربران برای افزودن این نوع محتوا به سایت خود باید یک توسعه دهنده استخدام کنند، کسانی که به دنبال انتشار منظم پست های وبلاگ هستند بهتر است از وردپرس استفاده کنند.
جمع بندی
به صورت کلی برای سوال طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا با برنامه نویسی؟ جواب مشخصی وجود ندارد. شما باید با توجه به نیاز های خود، طراحی سایت را انجام دهید و با در نظر گرفتن قابلیت هایی که برای سایت خود در نظر دارید و مشورت با یک متخصص، تصمیم بگیرید که کدام نوع از طراحی سایت برای شما مناسب تر است.
درباره مدیریت
من عاشق برنامه نویسی و تکنولوژی هستم و 10 سال در این زمینه مشغول به فعالیت هستم و پروژه های مختلفی رو در زمینه های سایت و شبکه های کامپیوتری و امنیت اطلاعات انجام دادم و در حال حاضر مدیر و موسس شرکت انفورماتیک طراحی پایا آنوش هستم که در زمینه ی طراحی سایت و سیستم های هوشمند و برقراری امنیت اطلاعات سیستم های کامپیوتری و همچنین آموزش فعالیت دارد و میخواهم هر آنچه که در طی این 10 سال یاد گرفتم و تجربه کردم رو با شما به اشتراک بگذارم.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید