بهترین ادیتور ها یا ide برای جاوا اسکریپت
بدون جاوا اسکریپت، صفحه شما چیزی بیش از یک سند استاتیک خسته کننده و بی روح نیست. با جاوا اسکریپت، میتوانید رابط کاربری را در صفحه وب ایجاد کنید که به اقدامات کاربر واکنش نشان میدهند، حرکت و تعامل را ایجاد میکنند و باعث می شوند تا تجربه کاربری غنیتری برای کاربران شما ایجاد شود. بنابراین، می توانیم جاوا اسکریپت را روح یک وب سایت در نظر بگیریم. اگر قصد یادگیری برنامه نویسی جاوا اسکریپت را داشته باشید، بدون شک بهترین ادیتور ها (ide) برای جاوا اسکریپت می توانند راهنمای کاملی در مورد انتخاب بهترین ادیتور ها برای جاوا اسکریپت در اختیار شما قرار دهد.
با توجه به اینکه جاوا اسکریپت بسیار مهم است، باید به ابزارهایی که هنگام کار با آن انتخاب می کنید نیز توجه ویژه ای داشته باشید. در حالی که هیچ چیز مانع از کار کردن فقط بر روی Notepad نیست، مطمئناً می توانید تجربه خود را بهبود ببخشید و با انتخاب بهترین ادیتور های جاوا اسکریپت، بهره وری خود را به حداکثر برسانید.
این پست را ایجاد کردیم تا بتوانیم برای انتخاب بهترین ide های جاوا اسکریپت به شما کمک کنیم. ما شما را در فهرست هفت ویرایشگر جاوا اسکریپت راهنمایی خواهیم کرد. برای هر مورد، توضیح مختصری می دهیم و در مورد مزایا و معایب آن صحبت می کنیم. در پایان، ما یک برنده را انتخاب می کنیم. قبل از اینکه به اصل مطلب بپردازیم، در صورتی که قصد یادگیری جاوا اسکریپت را دارید، پیشنهاد می کنید تا دوره آموزش زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت را در سایت امیر محمد رسولی بررسی کنید.
مقایسه ویرایشگر جاوا اسکریپت با IDE
قبل از اینکه به ویرایشگرها نگاه کنیم، اجازه دهید یک قدم به عقب برگردیم و در مورد تفاوت ویرایشگرها با ابزار مشابه یعنی IDE ها صحبت کنیم.
ویرایشگر چیست؟
بیایید با ویرایشگر جاوا اسکریپت شروع کنیم. ویرایشگرهای کد جاوا اسکریپت دقیقاً همان چیزی هستند که نام آنها نشان می دهد: برنامه هایی که به شما امکان می دهند فایل های متنی ساده ایجاد و ویرایش کنید. یک ویرایشگر، به معنای کلاسیک، لزوما یک ابزار برنامه نویسی نیست. شما می توانید آن را برای ویرایش فایل های متنی به هر منظوری استفاده کنید. البته که یکی از مهمترین این اهداف کدنویسی به زبان های مختلف می باشد.
IDE چیست؟
IDE مخفف عبارت Integrated Development Environment است. IDE در اصل یک ویرایشگر به همراه یک سری ابزار های مفید برای برنامه نویسان است. بنابراین، برخلاف یک ویرایشگر متن، IDE یک ابزار تخصصی برای توسعه نرم افزار یا همان برنامه نویسی می باشد. در نظر داشته باشید که ممکن است هر IDE دارای امکاناتی باشد که برای یک نوع توسعه دهنده مناسب تلقی شود. با توجه به کاربرد های زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت، بهتر است با توجه به حوزه کاری خود، از بهترین ادیتور های جاوا اسکریپت استفاده کنید.
شاید این سوال برای شما به وجود آمده است که امکاناتی که یک IDE در اختیار ما میگذارد چه چیز هایی هستند؟ پاسخ این سوال ممکن است در IDE های مختلف متفاوت باشد. اما برخی از موارد معمول عبارتند از:
دیباگر، کامپایلر و تحلیلگر کد
برجسته سازی سینتکس جاوا اسکریپت
قابلیت ادغام با کامپایلر و ابزارهای ساخت برنامه
ویژگی های تکمیل خودکار پیشرفته کد
دستیاری برای مدیریت اتصالات پایگاه داده
قابلیت توسعه رابط کاربری گرافیکی / توسعه سریع برنامه
ادغام با ترمینال و ابزارهای کنترل نسخه مانند GIT (با توجه به اینکه گیت یکی از ابزار های برنامه نویسان حرفه ای است، توصیه می کنیم تا در هنگام مشاهده آموزش JS حتما یک آموزش گیت نیز مشاهده کنید.)
مدیریت و اجرای تست های خودکار، به ویژه یونیت تست
ویژگی های پیشرفته یافتن/جایگزینی و حتی بازسازی مجدد
با این حال، فهرست بالا جامع نیست. به عنوان مثال، نسخههای پریمیوم برخی از بهترین ide ها برای جاوا اسکریپت، با ویژگی های فراوان عملکردی و ابزارهای پیشرفته برای آزمایش و معماری کد ارائه می شوند.
IDE برای جاوا اسکریپت بهترین است یا ادیتور؟
شکاف بین ویرایشگرها و بهترین ide ها برای جاوا اسکریپت که زمانی گسترده بود، هر سال کمتر می شود. همچنین تفاوت بین این دو ابزار به وضوح مشخص نشده است. مطمئناً، برنامهنویسان برای چندین دهه از ویرایشگرها برای کدنویسی استفاده میکنند و ظرفیتهای برنامه ها را از طریق استفاده از افزونههای جانبی، افزایش می دهند. Vim و Emacs دو مثال بارز برای این موضوع به شمار می روند.
مطالعه کنید: جاوا یا جاوا اسکریپت، کدام برای یادگیری بهتر است؟
با این حال، برنامه نویسان حرفه ای همیشه به یک موضوع متفاوت فکر می کنند! به عنوان مثال، Visual Studio Code به طور کلی یک ویرایشگر متن در نظر گرفته می شود، اما بسیاری استدلال می کنند که می توان آن را یک IDE در نظر گرفت، به دلیل استفاده از افزونه های زیاد. یک قانون سرانگشتی این است که IDE ها معمولاً یک زبان یا چارچوب منحصر به فرد را هدف قرار می دهند، در حالی که ویرایشگرها می توانند برای ویرایش هر نوع فایل متنی، اعم از مرتبط با برنامه نویسی یا غیر مرتبط، استفاده شوند.
با این حال، من مطمئن هستم که می توانید استثناهای زیادی برای این قانون پیدا کنید. در آخر باید بدانید که مهم نیست از بهترین ادیتور های جاوا اسکریپت استفاده می کنید یا بهترین IDE های جاوا اسکریپت، باید قبل از انتخاب، ویژگی های ارائه شده توسط ابزار مورد نظر را بررسی کنید.
7 مورد بهترین ویرایشگر جاوا اسکریپت
وقتی به یک ویرایشگر کد عادت می کنید، بعداً تغییر آن واقعاً دشوار است. از این گذشته، چند بار به یادگیری میانبرها برای بهینه سازی توسعه ادامه خواهید داد؟ بنابراین، بهتر است زمانی را برای انتخاب بهترین ویرایشگرهای جاوا اسکریپت (JS) اختصاص دهید و یک بار برای همیشه ویرایشگر مورد نظر خود را انتخاب کنید.
ویرایشگر ATOM
قبل از اینکه مستقیماً به ویژگیهای اتم بپردازیم، اجازه دهید ابتدا بفهمیم که الکترون چیست. Electron چارچوبی برای ساخت برنامه های چند پلتفرمی برای دسکتاپ با جاوا اسکریپت است. به طور خلاصه، الکترون پایه اتم است.
Atom یکی از پیشروترین ویرایشگرهای مبتنی بر پایه کد منبع برای جاوا اسکریپت است. Atom رایگان است! این ویرایشگر برای چندین سیستم عامل مانند مک، ویندوز و لینوکس در دسترس می باشد. نصب این ویرایشگر منبع باز نیز بسیار آسان است. ویژگی های دیگر شامل تکمیل هوشمند کد و مرورگر سیستم فایل نیز در آن وجود دارد.
Atom به راحتی با GitHub و Git ادغام می شود. این ویرایشگر از افزونه های نوشته شده در Node.js نیز پشتیبانی می کند. HTML، CSS و JS برخی از زبانهایی هستند که رابط از آنها نیز پشتیبانی میکند. علاوه بر این، Atom دارای یک ویژگی به نام fuzzy finder است. fuzzy finder با فعال کردن جابجایی فوری فایلها باعث میشود کار خود را سریعتر انجام دهید. همچنین شما می توانید توانایی Atom را با افزودن بسته هایی مانند Minimap افزایش دهید. اگر هنوز برای شروع کار نیاز به راهنمای نصب جاوا اسکریپت داشته باشید، می توانید نگاهی به این مطلب از سایت بیندازید.
مزایای ادیتور اتم
- یکپارچه سازی ساده با Git
- پشتیبانی از پلتفرم های مختلف
- پشتیبانی از چند مکان نما (Multi cursor)
معایب ادیتور اتم
- گاهی اوقات ناپایدار
- عدم اجرای کد
- سرعت کندتر نسبت به بهترین ادیتور های جاوا اسکریپت
ادیتور Visual Studio Code برای جاوا اسکریپت
اگر بخواهیم در مورد بهترین IDE برای توسعه جاوا اسکریپت صحبت کنیم، ویژوال استودیو کد (VS) اولین چیزی است که به ذهن ما میرسد. این ویرایشگر منبع باز برای لینوکس، ویندوز و macOS در دسترس است. پشتیبانی از IntelliSense تکمیل خودکار را در زمانی که کاربر در حال کدنویسی در HTML، CSS، JS یا PHP است، فعال میکند. علاوه بر این، refactoring کد یکی دیگر از ویژگی هایی است که این ویرایشگر در قابلیت های خود دارد. همچنین، ویرایشگر مورد نظر، کدهای بومی و مدیریت شده را تولید می کند. در مورد جاوا اسکریپت، این ویرایشگر کد پشتیبانی داخلی از این زبان را ارائه می دهد. برخی از ویژگی های دیگر عبارتند از TypeScript، Node.js، و ابزارهای اشکال زدایی جاوا اسکریپت.
همچنین VS Code یک ویژگی جالب دارد. ویژگی مورد نظر به شما این امکان را میدهد که بهجای پیمایش مستقیم در خطی که تابع تعریف شده است، یک تابع را در خط گسترش دهید و به کد نگاه کنید. Task Runner یکی دیگر از ویژگی های عالی VS Code است که ارائه می دهد. استفاده از Gulp، Grunt یا MSBuild را برای کارهای مربوط به راه اندازی، فعال می کند.
پشتیبانی داخلی از Git به شما این امکان را می دهد که دستوراتی مانند انتشار، commit، push، pull و rebase را اجرا کنید. جدا از آن، می توانید ویژوال استودیو کد را با ویژگی ها و پلاگین های اضافی سفارشی و گسترش دهید. همه این موارد باعث شده اند تا این برنامه بهترین ویرایشگر کد برای جاوا اسکریپت باشد.
مطالب مرتبط: نحوه فعال کردن جاوا اسکریپت در مرورگر
مزایای ویژوال استودیو کد
- مصرف کم حافظه
- یکپارچه سازی کنسول (Console integration)
- مدیریت کارها
- بازار با پیشنهاد عظیم برنامه های افزودنی برای گسترش عملکرد
- ادغام با WSL (زیر سیستم ویندوز برای لینوکس)
معایب ویژوال استودیو کد
- گاهی لگ دارد
- عدم پشتیبانی از برخی از زبان های برنامه نویسی محبوب
- کنترل منبع ضعیف
3. Eclipse بهترین IDE جاوا اسکریپت
یکی از بهترین IDE های جاوا اسکریپت Eclipse است. اغلب توسعه دهندگان فول استک از Eclipse برای کدنویسی جاوا اسکریپت استفاده می کنند. با این حال، برای JS، باید چند پلاگین خاص را نصب کنید. البته، سیستم پلاگین قابل توسعه استفاده از این نرم افزار را مفید می کند. یک محیط توسعه یکپارچه عملکرد بهینه را در این برنامه وجود دارد. علاوه بر عملکرد، توسعه دهندگان می توانند از ثبات و استحکام نیز اطمینان داشته باشند. همچنین میتوانید هنگام راهاندازی پروژه Oomph، فضاهای کاری یکسان را به شکل خودکار بازتولید کنید.
عملکرد دقیق ابزارهای توسعه جاوا اسکریپت از نکات برجسته Eclipse است. یک رابط کاربری کاملاً جدید Docker به ساخت تصاویر Docker و همچنین کانتینرها با Docker CLI کمک می کند. تقریباً همه بسته ها از ادغام Git پشتیبانی می کنند. یکی دیگر از ویژگی های قابل توجه گزارش خودکار خطا است. با این ویژگی، IDE می تواند باگ های موجود در IDE را به eclipse.org ارسال کند.
مزایای Eclipse
- مدیریت پروژه قدرتمند
- دیباگینگ پیشرفته
- تکمیل خودکار با عملکرد خوب
معایب Eclipse
- اکثر تغییرات برای اعمال شدن نیاز به راه اندازی مجدد دارند
- فشرده شده برای مبتدیان
- پشتیبانی ضعیف از مشتری
4. ادیتور جاوا اسکریپت Sublime Text
Sublime Text یکی دیگر از بهترین ادیتور های جاوا اسکریپت است که به صورت متن باز ارائه شده. این نرم افزار کراس پلتفرم است و فضای زیادی را برای سفارشیسازی فراهم میکند. رابط کاربری عاری از هر گونه درهم و برهمی دارد، این مو ضوع ویرایشگر را کاربر پسند می کند. برخی از ویژگی های عالی آن عبارتند از افزایش سرعت چشمگیر کد نویسی و بهبود مدیریت صفحه. همچنین میتوانید بستههایی مانند SideBar Enhancements را برای کپی، جایگذاری، انتقال و تغییر نام دانلود کنید.
تنظیم همه چیز در ابتدا ممکن است کمی طول بکشد. اما هنگامی که آن را آماده کردید، Sublime Text مطمئناً تجربه ای روان را ارائه می دهد. همچنین، اگر به فکر امتحان Sublime Text هستید، در اینجا چند افزونه وجود دارد که باید نصب کنید: DocBlockr، SideBar Enhancements، JsFormat و SublimeLinter.
بهترین بخش این است که می توانید تمام ویژگی هایی را که می خواهید بدون هزینه امتحان کنید. این ویرایشگر JS یک نسخه آزمایشی را نیز ارائه می دهد تا توسعه دهندگان بتوانند بینشی در مورد نحوه عملکرد آن داشته باشند. پس از اتمام دوره آزمایشی، برای دسترسی به ویژگی های کامل، 80 دلار برای سه سال استفاده، پرداخت خواهید کرد.
مزایای Sublime Text
- حالت ویرایش بدون حواس پرتی
- کار با چندین پروژه آسان است
- پشتیبانی از اتوماسیون
معایب Sublime Text
- پشتیبانی ضعیف از کتابخانه ها
- اشکال زدایی ضعیف
- عدم چاپ پیش فرض (default printing)
5. براکت (Brackets)
Adobe خالق ویرایشگر کد منبع باز Brackets است. این ویرایشگر جاوا اسکریپت سبک و سریع می باشد، در عین حال پشتیبانی داخلی از جاوا اسکریپت را ارائه می دهد. Brackets برای Mac، Windows و Linux در دسترس است. یافتن عملکرد و تعویض سریع پروژه از ویژگی های قابل توجهی است که ارائه می دهد. با کمک این ویژگی ها، کاربران می توانند فایل های مختلف پروژه را در حین تایپ بلادرنگ جستجو کنند. ویژگی Extract جزئیات را از PSD به CSS تبدیل می کند.
یکی از بهترین ویژگی هایی که Brackets به نمایش میگذارد، پیش نمایش زنده است. میتوانید ببینید که چگونه هر تغییری در کد در زمان واقعی کار میکند. این ویژگی دقیقاً مانند Adobe Dreamweaver است. همچنین می توانید با نصب افزونه ها توانایی این ویرایشگر را افزایش دهید. برخی از موارد مفید عبارتند از Autoprefixer، Code-folding، Markdown Preview، Smart Highlighting و Snippets.
مزایای ویرایشگر Brackets
- رابط کاربری ساده
- کوچک سازی کد
- پیش نمایش زنده مرورگر
معایب ویرایشگر Brackets
- زمان لانچ بالا
- مدیریت پروژه دشوار
- عملکرد پایین در هنگام کار با فایل های حجیم
6. NetBeans (بهترین IDE برای جاوا اسکریپت)
NetBeans یک IDE چند پلتفرمی است که از ماژول ها برای توسعه برنامه جاوا اسکریپت استفاده می کند. بهترین بخش این است که فاصله زمانی بین نصب NetBeans و استفاده از آن کمتر از سایر ویرایشگرها است. برخی از ویژگی های NetBeans عبارتند از برجسته سازی کد نحوی و معنایی، تکمیل کد هوشمند و Subversion. سایر موارد عبارتند از Mercurial و پشتیبانی داخلی Git.
در اینجا یک ویژگی راحت دیگر برای شما وجود دارد! تغییر فضای کاری NetBeans بسیار آسان است. جدای از آن، فقط میتوانید برگهها را بکشید و آنها را در قاب برنامه تغییر دهید و البته، همانطور که همه ما میدانیم، هر توسعه دهنده سبک توسعه متفاوتی دارد. در NetBeans می توانید دکمه های نوار ابزار را با توجه به روش و راحتی خود سفارشی کنید. کاربران می توانند میانبرهای صفحه کلید خود را ایجاد کنند!
مزایای NetBeans
- قدرتمند برای اتوماسیون
- بازسازی چشمگیر
- مدیریت خدمات خوب
معایب NetBeans
- منابع سیستم بیشتری مصرف می کند
- پشتیبانی ادغام ضعیف
- پاپ آپ های تحریک کننده
ویرایشگر متن باز Vim
ما نمی توانستیم راه خود را بدون ذکر Vim از هم جدا کنیم. Vim مخفف VI Improved است و همانطور که از نامش پیداست، نسخه بهبود یافته یک ویرایشگر متن رایگان قبلی به نام vi است که در ابتدا برای سیستم یونیکس توسعه یافته بود. اگرچه معمولاً با لینوکس و دنیای یونیکس به طور کلی مرتبط است، اما vim در حال حاضر چند پلتفرم است و حتی در ویندوز نیز قابل استفاده می باشد.
اگرچه استفاده از یک رابط گرافیکی با vim امکان پذیر است، اما معمولاً یک ویرایشگر مبتنی بر متن است. این ویرایشگر منحنی یادگیری تا حدودی شیب دار را ارائه می دهد. اما پس از عبور از آن مانع اولیه و مهارت در آن، vim می تواند شما را به سطوح بالایی از بهره وری برساند، به خصوص وقتی که اکوسیستم بزرگ افزونه های آن را در نظر بگیرید.
مزایای vim
- سبک و کارآمد
- کراس پلت فرم
- بسیار قابل تنظیم
- اکوسیستم پلاگین ها برای گسترش عملکرد
معایب vim
- منحنی یادگیری شیب دار
انتخاب بهترین ویرایشگر جاوا اسکریپت
در بخش قبل، ما در مورد هفت مورد از بهترین ویرایشگر جاوا اسکریپت صحبت کردیم. اکنون قسمت سخت فرا می رسد، انتخاب بهترین! این درست مانند انتخاب بهترین سیستم عامل است. یک کاربر ویندوز به وضوح می گوید که ویندوز بهترین است و به هیچ سیستم دیگری نمی رود. از سوی دیگر، کاربران لینوکس یا مک، لینوکس یا مک را بسیار بهتر از هر سیستم عامل دیگری می یابند.
وقتی صحبت از ویرایشگرهای جاوا اسکریپت می شود، قبل از انتخاب یکی از آنها باید چند فاکتور را در نظر بگیرید:
- انعطاف پذیری
- پشتیبانی از یکپارچه سازی
- مدیریت پروژه خوب
- کارایی
- دیباگینگ پیشرفته
اما وقتی صحبت از ویرایشگرهای JS می شود، بسته به نیاز شما، مبارزه برای بهترین ها همیشه به دو مورد خلاصه می شود: Visual Studio Code و Sublime Text.
اگر یک کد نویس با تجربه هستید، گزینه ای بهتر از Sublime پیدا نمی کنید. در واقع، تمام ویژگیهایی که VS Code ارائه میدهد برای سالها در Sublime وجود داشته است. ویرایشگر برای سازماندهی و جستجو در میان فایل ها و کدها سریع و آسان است. علاوه بر این، می توانید به راحتی با میانبرها به هر نماد یا تابعی بروید. بدون برداشتن دست از روی صفحه کلید، می توانید کد بنویسید و در فایل های مختلف جا به جا شوید. اما برای کدنویسان مبتدی، عادت کردن به Sublime کمی طول می کشد. یکی دیگر از معایب این است که Sublime فقط یک ویرایشگر است. هیچ گزینه ای برای تست کد شما وجود ندارد.
اگر در زمینه کد نویسی تازه کار هستید می توانید از نقشه راه یادگیری جاوا اسکریپت برای حرفه ای شدن استفاده کنید. ویژگی های VS Code برای افراد مبتدی بسیار کاربر پسندتر خواهید بود. شما می توانید میانبرها و هر ویژگی دیگر را به راحتی انتخاب کنید. علاوه بر این، برای توسعه دهندگان Angular یا Node، رابط خط فرمان داخلی (inbuilt command line interface) بسیار مفید است. VS Code همچنین در صورت نصب Node.js امکان اشکال زدایی کد را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین، از آنجایی که VS Code توسط مایکروسافت توسعه یافته است، لازم نیست نگران پشتیبانی باشید. مستندات و آموزش های ویدیویی زیادی وجود دارد که تمام ویژگی ها و دستورالعمل های استفاده را توضیح می دهد. از سوی دیگر، وبلاگها، انجمنها و اسناد Sublime به سختی پیدا میشوند. Sublime فقط در صورتی مفید است که بدانید می خواهید چه کاری انجام دهید.
درباره مدیریت
من عاشق برنامه نویسی و تکنولوژی هستم و 10 سال در این زمینه مشغول به فعالیت هستم و پروژه های مختلفی رو در زمینه های سایت و شبکه های کامپیوتری و امنیت اطلاعات انجام دادم و در حال حاضر مدیر و موسس شرکت انفورماتیک طراحی پایا آنوش هستم که در زمینه ی طراحی سایت و سیستم های هوشمند و برقراری امنیت اطلاعات سیستم های کامپیوتری و همچنین آموزش فعالیت دارد و میخواهم هر آنچه که در طی این 10 سال یاد گرفتم و تجربه کردم رو با شما به اشتراک بگذارم.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید